17-а самостоятелна изложба е подредил в залата на „Борисова“ 6 русенецът Славейко Петров. От всичките 37 живописни платна, които той представя, 17 са напълно нови произведения. В тях той остава верен на обичайните си теми - градски пейзажи от Русе с емблематични сгради като красиви къщи на заможни хора от началото на миналия век, гледки от Жеравна и други прелестни български кътчета. 
„Много от посетителите се спират пред живописното изображение на Стъклената будка, често пъти млади хора ме питат за повече подробности и аз им разказвам историята на тази русенска забележителност“, казва Славейко Петров. 
Към това той добавя морска тематика и исторически събития. 
„Такъв е портретът на Ричард Лъвското сърце, в което се долавят чертите на великия актьор Шон Конъри“, обяснява Славейко Петров. 
В тази експозиция той представя също и няколко портрета, към рисуването на които се е завърнал в последно време. 
В изложбата, открита от русенската литераторка Татяна Живкова, авторът, както обикновено, е прибавил и някои екземпляри от своите корабни модели, с които е печелил множество отличия у нас и в чужбина. Поставил е и модел на вертолетоносача „Жана Д`Арк“, изработен от неговия син Живко Петров, който вече също жъне победи в корабомоделизма. 
Изложбата на Славейко Петров ще остане в залата на „Борисова“ 6 до 7 октомври.