Влагане на над 9 милиона евро в Индустриален парк ЛВЗ донесе на „Булмаркет груп“ ЕАД наградата „Общински инвеститор“, присъждана от Националното сдружение на общините в България за перспективни инвестиции и създаване на нови качествени работни места.
Това са плановете на мощната русенска компания, която вече обяви намерението си да изгради в бившия ЛВЗ завод за производство и ремонт на жп вагони и научноизследователски център, който ще бъде създаден в партньорство с два университета. Подробности по проектите вчера бяха обсъдени от собственика на индустриалния конгломерат Станко Станков и кмета на Русе Пенчо Милков.
„Наградата е престижна не само за компанията ви, но и за целия регион. Осъзнаваме значимостта ви и се надяваме да продължавате да развивате успешно своята дейност“, каза Пенчо Милков при връчването на приза. 
„Благодаря за отличието, продължаваме да се развиваме. Местоположението на новия хай-тех парк е стратегическо и ще спомогне за развитието на компанията с възможността за бърз достъп до румънските пазари“, отвърна Станко Станков.