Оставка на министъра на енергетиката Андрей Живков и на цялата Комисия за енергийно и водно регулиране поискаха вчера по време на протестен поход срещу високите цени на тока патриотите от русенската организация на ВМРО. Те се събраха на паркинга до НАП, където облепиха колите си с лозунги против поскъпването на тока и мафията.
„Едно от основните ни условия винаги е било да се контролира цената на тока. В момента тя е висока, защото бяха взети грешни управленски решения. Трябва да спре износът ток, той да се насочи към българските потребители и оттам да паднат цените“, коментира зам.-председателят на партията Искрен Веселинов. 
 „Искаме КЕВР да подаде оставка и да поеме отговорност за ситуацията, да спрем да плащаме скъп ток, докато го продаваме евтино в чужбина. Нашите действия няма да престанат до победата“, заяви общинският съветник Траян Тотев.
Патриотите настояват също за активни действия на държавата в Брюксел за предоговаряне на зелената сделка, която ни обричала на скъп ток според тях, и да бъде възстановен строежът на АЕЦ „Белене“. С надути клаксони и развети знамена те направиха протестна обиколка на града до Дунав мост и обратно.