Футболистите на „Дунав“ ще изиграят в неделя /26 септември от 17 часа/ срещу „Септември“ в Тервел един от най-важните си мачове през сезона в Североизточната Трета лига. Ако този двубой завърши с 3 точки в актива на русенския тим, ще бъде направена голяма крачка към завръщане в професионалния футбол. 
„Септември“ е на петото място с 10 точки и изглежда един от най-коварните отбори в групата. През седмицата тервелци загубиха у дома с 0:1 срещу „Септември“ /Симитли/ мача си от турнира за купата на България, но това не бива да подвежда. Резултатът се дължи на силата и непримиримостта на гостите, а не на слабостта на домакините.
„Глeдахме вече запис от тази среща. Ще го анализираме пак. Съперникът ни е солиден тим с доста здрави като физика момчета. Проблемите при нас са контузиите на централния защитник Георги Вълчев и на офанзивния халф Джан Хасан. Утре /днес, б.а./ ще разберем дали ще могат да вземат участие в мача. Дано поне Георги се възстанови, защото „Септември“ е силен при статичните положения и ще имаме нужда от бранител, който играе стабилно във въздуха“, коментира за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
В неделя отборът на „Дунав“ с футболисти до 15 години ще бъде домакин на „Локомотив“ /Пд/ в мач от шестия кръг в първенството на Елитната юношеска лига. След петте си срещи дотук дунавци са 13-и с едва 3 точки. Пловдивчани са шести с 10.
Мачът на базата в „Здравец“ ще започне в 11 часа.