Предновогодишен скандал, предизвикал много и полярни реакции, окончателно приключи с по-лека от първоначално произнесената присъда. 
На 28 декември 2019 година шофираният от Траяна Чернева джип „Порше Кайен“ е изпреварен неправилно на бул.“Скобелев“ от „Опел Зафира“. Бременната по това време млада жена, посочена по-късно като снаха на покойния бизнесмен Орлин Танов, настига невнимателния шофьор на светофара на кръстовището между булевардите „Цар Освободител“ и „Съединение“ и се разправя с него брутално и унизително. Е.Н. получил два шамара и порой от обиди, а като част от наказанието Чернева му дръпнала диоптричните очила от лицето и ги запратила на асфалта. Всичко това става пред очите на десетки изумени свидетели, които обаче не смеят да се намесят, явно заради многото случаи, в които хората с джипове смятат, че за тях не важат нито законите, нито някакви други ограничения.
В случая това е опровергано от Районния съд, който постанови затвор за Чернева за извършените с особена дързост и цинизъм хулигански действия на обществено място. 
Окръжният съд потвърди, че деянието й се отличава с изключителен цинизъм, но вземайки предвид бременността й към този моминт и извършеното преди скандала нарушение от Е.Н., замени лишаването от свобода с 6-месечна пробация. Освен това книжката на осъдената се отнема за една година. 
Решението е окончателно.