Отминалият мач между „Дунав“ и „Локомотив“ /Русе/ отговори на един важен въпрос - доколко младите футболисти от двата отбора са готови за бляскаво бъдеще. От видяното стана ясно, че имат да извървят дълъг път, докато достигнат например класата на дунавския капитан Диян Димов. Той ще навърши 36 години на 27 септември, но бе най-добрият на терена в „Здравец“ - като техника, като визия за играта, тактическа култура. И най-изненадващо - и като физика! 
Диян буквално мачкаше с мощ халфовете около себе си и ги разиграваше както си иска. Казваме го, защото винаги оправдаваме дефицита на класа и на кондиция с младостта.
Трябваше да видите как Клоп пусна във вторник вечерта в мач за „Карабао къп“ момчета на 16, 17 и 18 години. И те се представиха прекрасно, като узрели футболисти. Готови играчи! 
Дали ветеранът Диян спазва железен режим, за да е с една глава над младите, или нещо куца в подготовката им по школите през годините?
Специалистите да кажат. Знаем само, че капитанът показа колко много труд се иска от младоците, за да стигнат първо неговото ниво по пътя към високата класа.