Рекорден за страната ръст на обявите за работа в Русе регистрира през август компанията за набиране на персонал „Джобтайгър“. Предложенията са се увеличили с 15%, което рязко контрастира с положението в останалите големи градове. В София, Пловдив и Стара Загора обявите са с 3-5% повече, а за Варна и Бургас отчитат намаление с 8-9%, което е логично в края на лятото. В началото на лятото картината беше обратна - в останалите градове имаше много повече оферти за работа, а броят им в Русе бе нараснал символично.
Продължава засиленото търсене на кадри в ИТ сектора, като през август той заема безспорно първо място по ръст на предложенията с цели 28% спрямо юли. Това е единственият сектор, при който се наблюдава постоянен ръст на обявите от началото на 2021 г., като в сравнение с август 2020 г. броят на предложенията в него е нараснал със 160%.
Поради постоянния ръст в ИТ сектора, той вече заема второ място по дял от общия брой предложения в страната с 16%, воден от стандартния лидер - сектора „Търговия и продажби“ (21%). Секторът „Производство“ се нарежда на трето място с 15% дял, а доскоро заемащият второ място сектор „Хотелиерство и ресторантьорство“ слиза на четвърто с дял от 13%. 
Лек ръст се наблюдава и при предложенията за работа от вкъщи и/или дистанционна работа. 67% от обявите, предлагащи дистанционна работа или от вкъщи, са в ИТ отрасъла.