Група от 11 волейболисти на „Дунав“ тренира под ръководството на новия наставник Пламен Христов. Един от най-добрите родни разпределители за всички времена пое отбора по средата на август, когато в състава бяха останали само трима души /Ангел Павлов, Христо Костов, Симеон Добрев/, а селекцията в почти всички други клубове от Суперлигата беше почти приключила.
„Ако ме питате откъде почваме, най-верният отговор е, че тръгваме не от нулата, а под нулата. В отбора няма звезди, нямаме и време за обиграване, но ще трябва да се справим. Може би ще се опитаме да привлечем волейболист на позицията централен блокировач. Момчетата се трудят добре“, заяви Христов за „Утро“.
На въпроса ще бъдат ли уредени някакви контроли преди началото на първенството, той отговори, че „Дунав“ ще вземе участие в приятелски турнир на паркета във Варна, където ще се срещне с „Черно море“, „Добруджа“ /Добрич/ и може би „Ботев“ /Луковит/.
„Тези мачове на 8, 9 и 10 октомври ще са първата и последната ни репетиция преди влизане в шампионата“, каза старши треньорът.