С безапелационна победа с 8:0 за „Дунав“ завърши първото от 20 години насам русенско футболно дерби. Унищожителният резултат в стил „Гол след гол“ всъщност подсказва, че мачът бе много далеч от дерби - младите дунавци бяха с класи над съперниците си, стигаха до голови положения съвсем лесно и резултатът спокойно можеше да е и двуцифрен. „Железничарите“ прекараха целия мач, който по програма трябваше да се състои през август, в отбрана на вратата си от налитащите като разгневени стършели футболисти в синьо. Особено след почивката локомотивци съвсем свалиха гарда и почти не успяваха да изнесат топката зад линията на центъра. 
Капитанът на „Дунав“ Диян Димов даде начало на головата серия с попадение още в 6-ата минута. Джан Хасан покачи на 2:0, а минута преди почивката Кристиан Тасков получи топката на линията на наказателното поле и с премерен удар я прати в далечния ъгъл на вратата за 3:0.
През второто полувреме зрителите на стадион „Дунав“ наблюдаваха мач на една врата. Джан Хасан покачи на 4:0 в 49-ата минута, а Преслав Петков и Йордан Димитров доведоха резултата до 6:0. В последните минути се развихри отново капитанът Диан Димов, който оформи хеттрик с попадения в 83-ата и 87-ата минута.
След гръмката победа възпитаниците на треньорския тандем Мартин Цирков-Ивайло Кирилов излязоха начело в класирането на Североизточната трета лига с пълен актив от 15 точки от 5 мача, изпреварвайки по голова разлика „Лудогорец 3“.