Представители на членуващите в ловно-рибарското дружество „Филип Тотю“ 38 дружинки с над 1500 ловци от общините Русе, Иваново, Ветово и Сливо поле се събраха на събор в местността „Лагера“ в община Ветово. Сред гостите бяха областният управител Борислав Българинов и един от предшествениците му - Стефко Бурджиев.
Съборът е традиционен и се провежда в навечерието на откриването на т.нар. свински лов - разрешения за отстрел на глигани период, който тази година започва на 2 октомври. Дружеството също има дълга история. Негов пръв председател е войводата Филип Тотю, а русенската организация е сред основоположниците на националното дружество и през 1927 и 1933 година е била домакин на националните й събори.
Титлата за най-добро барбекю в кулинарната надпревара отиде при ловците от Тръстеник, а най-вкусна рибена чорба направиха колегите им от Красен. Първото място за вита баница бе получено от дружеството в Долно Абланово, а титлата за най-вкусна скара и риба спечелиха от Щръклево. Специална награда бе отредена и за рецептата на Никола Палежев от Красен за приготвяне на крехко агнешко. Най-смешният виц пък беше разказан от Десислав Николов от Николово.
Първо място в турнира по ловна стрелба спечели Николай Кулев от дружината в Ряхово. Шампион сред ветераните стана Младен Лазаров от дружината в Бъзън.
Домакин на празненството бе председателят на дружеството Пламен Цветков, а сред участниците беше и предшественикът му Стефан Стефанов.