За 13 октомври насрочи вчера Окръжният съд делото срещу тримата полицаи от Сливо поле, обвинени от прокуратурата в рекетиране на шофьори по пътя Русе-Силистра. Сумите са искани и получавани от водачи, за да не им бъдат съставяни актове за нарушения на Закона за движение по пътищата. 
Обвиняемите Борислав Борисов, на 45 г., и 42-годишните Емил Моллов и Назиф Ахмедов бяха арестувани на 6 януари, докато първите двама вземали поредния подкуп по време на нощно дежурство. Тримата полицаи бяха вкарани в ареста, а впоследствие освободени с по-леки мерки. 
Командирът на отделение Борисов, обвинен в получаването на 15 подкупа, бе пуснат под домашен арест. Младши автоконтрольорът Моллов, обвинен във вземане на 9 подкупа, е освободен под парична гаранция от 6000 лева. Толкова е гаранцията и за Ахмедов, взел  7 подкупа. Освен това той е обвинен и в незаконно държане на 21 патрона за огнестрелно оръжие, калибър 7.62, открити по време на обиска в къщата му в Сливо поле. 
По време на разследването са разпитани 21 свидетели, приети са експертизи от три вещи лица и са иззети мобилни телефони, банкноти и други веществени доказателства.
На 19 август Окръжна прокуратура изготви обвинителния акт срещу тримата полицаи и го внеса в съда. По обвиненията за поискани и получени подкупи законът предвижда наказания от 3 до 10 години лишаване от свобода, глоба до 20 000 лева и лишаване от права.
Междувременно на 8 септември е постъпило искане от подсъдимия Борислав Борисов за изменение на мярката му за неотклонение от домашен арест в парична гаранция, тъй като максималният по закон 8-месечен срок за задържане е изтекъл. Съдебният състав ще разгледа това искане в понеделник следобед.