Русенката Даниела Везиева от вчера е икономически министър във втория служебен кабинет на Стефан Янев. На този пост тя наследи Кирил Петков, който заедно с бившия вече финансов министар Асен Василев влиза активно в политиката.
През последните месеци Везиева беше съветник на Петков и член на работната група, която правеше проверки на дейността на Държавната консолидационна компания (ДКК). Тя е бивш зам.-министър на икономиката по време на втория кабинет на Бойко Борисов (2014-2017), когато ръководител на ведомството беше Божидар Лукарски. Везиева влиза в министерството от квотата на Реформаторския блок. Преди това тя е областен координатор на партията на Меглена Кунева „Движение България на гражданите“ в Русе, която също е част от блока.
Везиева е завършила финанси и кредит в Стопанска академия „Д.А.Ценов“ Ц Свищов, с допълнителна квалификация „Контрол в публичния сектор“. От 2007 до 2014 г. представлява България в Бюджетния комитет на Европейски училища. Преди това е работила като началник отдел „Административно, правно, финансово, стопанско и информационно обслужване“ в Регионален инспекторат по образование в Русе.
При приемането на поста вчера Везиева декларира, че ще продължи политиката на предшественика си за осветяване на нарушенията, подпомагане на бизнеса и облекчаване на административните процедури. Тя посочи, че ще бъде направен анализ на това как евросредствата от последните 4 години са се отразили на стандарта на българина.