Полски тираджия получи присъда, глоба и остана без книжка след злощастен опит да се измъкне с подкуп от фатална за професията му проверка за алкохол.
На 1 септември около 15 часа 36-годишният шофьор влязъл с камиона си в кръговото кръстовище от КТМ към Русе, но при маневрата левите гуми на влекача влезли в тревната площ и това станало причина полицейският пост наблизо да го спре за проверка. Още в началото станало ясно, че това няма да е рутинен преглед на документите му. Полякът мучал, фъфлел и нямало съмнение, че се е упоил с много водка. Докато чакали идването на повикания да го тества за алкохол екип на КАТ, шофьорът отишъл при тях и започнал да обяснява с мимики и жестове, че иска да продължи и е готов да плати 10 евро за „услугата“. След като униформените многократно го отпращали и отказали да вземат подаваната им банкнота, пияният отишъл до патрулката и пуснал вътре парите през отворения прозорец. Вместо документите си обаче, получил белезници, а пристигналите катаджии измерили с дрегер 3.40 промила в дъха му. Кръвното изследване свалило резултата малко надолу - 3.21 промила.
Вчера К.С. получи 16 месеца затвор условно с 3 години изпитателен срок, 1000 лева глоба и лишаване от право да шофира за 16 месеца. Присъдата на Окръжния съд може да се обжалва пред Апелативния.