15 сигнала за лоши миризми са подадени в РИОСВ за няколко часа - 3 вечерта на 14 септември и 12 в сутрешните часове вчера. 
Този сюжет се разиграва за пореден път. На 15 септември миналата година са постъпили 20 сигнала за неприятни и задушливи миризми в интервала между 6 и 7.30 часа.  

„Смърди ужасно в квартал „Възраждане“, а децата имат празник навън“, написа гражданин в социалните мрежи.
Недоволството от този квартал е особено силно не заради факта, че е един от най-желаните в града, а защото там има пет училища - СУ „Възраждане“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, АГ „Гео Милев“, ОУ „Братя Миладинови“ и ПГ по механотехника „Юрий Гагарин“. В района има и няколко детски градини.
Оплаквания вчера имаше и от района около кея, както и от централната част на града. По този повод екоактивистът и организатор на протестите против мръсния въздух в Русе Иван Белчев съобщи пред „Утро“, че граждани обсъждат и протест по повод миризмите на вчерашния 15 септември.
Екоинспекцията потвърди, че се правят проверки по сигнали за мръсен въздух в целия град, включително и в сравнително рядко оплакващия се от този проблем квартал „Родина“. Очакват се резултатите, макар че те едва ли ще бъдат по-различни от досегашните - източникът или източниците на миризмите най-вероятно ще останат неизвестни.