Три поколения волейболисти от националните отбори си дадоха среща в столичната зала „Левски София“. Млади и стари отзнаменуваха заедно 30 години от световната титлата за младежи от Кайро 1991, сребърните медали от Световното първенство в Иран за юноши под 19 години преди седмица и предстоящият Мондиал за мъже под 21 години, в който ще играе и либерото на ВК „Дунав“ Симеон Добрев. Идеята на резидента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев бе да събере заедно героите на България със звездите на бъдещето и по този начин да поощри изявите на националите, на които тепърва им предстои да защитават родния трибагреник у дома.
Празничната церемония започна с излизането на момчетата на Найден Найденов, които ще представят страната ни на Мондиала за мъже под 21 години. Те посрещнаха в шпалир световните вицешампиони - героите, водени от Мартин Стоев, накарали България да се гордее - националите на България до 19 г. Младото поколение посрещна на игрището с шампионски шпалир световните шампиони от 1991 г., сред които бе и доскорошният наставник на „Дунав“ Петър Дочев.
Шампионатът на планетата по волейбол за мъже под 21 години е от 23 септември до 4 октомври. България е съдомакин заедно с Италия. Мачовете в София са в спортна зала „Левски София“ от 23 септември до 4 октомври. България ще играе с Куба, Бахрейн и Полша в предварителна Група В. В София ще се играят и мачовете от Група D, в която попаднаха Русия, Бразилия, Камерун и Канада.
Другите две групи ще се играят в Италия. Първите два отбора във всяка група продължават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по 4 тима.
Класиралите се на първите две места от втората групова фаза продължават към полуфиналите и битката за медалите. Завършилите на трето и четвърто място в първата групова фаза продължават за разпределение на местата от 9-о до 16-о.