Областният съвет на БФС-Русе обяви програмата за есенния полусезон в двете областни групи. Сезон 2021/2022 се открива в събота, 18 септември 2021, от 16 часа на стадиона в русенския квартал Средна кула със срещата между местния ФК „Приста 2000“ и ФК“ Юделник“. Последният за тази година девети кръг ще се играе на 11 ноември.
В Източна група ще се състезават 10 отбора. На мястото на ФК „Локомотив“ /Русе/, който влезе в Североизточна Трета лига, се завръща отказалия се на полусезона ФК „Спартак“ /Хотанца/. От групата отпада ФК „Сокол“ /Червена вода/, който не е заявил участие за новия сезон. 
В Западна група остават само 9 отбора, с един почиващ на кръг. След прекратяването на участието на ФК „Борово 2000“ преди начало на пролетния полусезон, сега не е заявил участие и ФК „Левски“ /Новград/. Нов отбор в групата е завърналият се след една година пауза състав на ФК „Партизан“ /Босилковци/.
Всички срещи ще се играят в неделя, като изключение са домакинствата на ФК „Приста 2000“ Русе в Източна група и ФК „Янтра“ /Долна Студена/ в Западна група.
Първите четири отбора от всяка група образуват четири четвъртфинални двойки, които играят елиминации до излъчване на шампион за сезон 2021/2022.