Уникален робот за палетизиране, който изцяло заменя както човешкия труд, така и скъпите механизми за пълнене, запечатване и транспортиране на торби, е разработила русенската инженерна компания „Сивико“ ООД. FANUC M-710iC/70 е много мощна машина с обхват от 2050 мм, много добра гъвкавост поради своите 6 оси, може да вдигне до 70 кг, бърз е и много прецизен, с повторяемост с 0,04 мм. Той може да извършва самостоятелно всичките необходими манипулации - взема празни торби, отваря ги, поставя ги под отвора за пълнене, контролира дозирането, затваря и залепя торбите и накрая ги палетизира. Иновативната си разработка „Сивико“ представя на изложението MachTech & InnoTech Expo 2021, което започна вчера в Интер Експо Център - София. 
Роботът е разработен по поръчка на клиент, който произвежда боя за пътна маркировка - прахообразно вещество, което се опакова в 20-килограмови торби. Работа, която физически изтощава човека, поради което фабриката се затруднява да намери и задържи служители на тази длъжност. 
„Сивико“ заобикаля лесните, но скъпи решения за комбинация от човешки и машинен труд, разработвайки свой индустриален робот. Най-голямото предизвикателство е да се създаде сложен хващач, който може да изпълнява всички задачи. Той трябва да може да взема празни найлонови торби, да ги отваря, да ги държи, докато се пълнят, като в същото време проверява теглото им и контролира дозирането, да ги затвори и залепи и накрая да ги палетизира. След стотици часове, прекарани в проектиране и множество опити и грешки, инженерите на фирмата създават напълно оригинален дизайн на хващач и цялостно роботизирано решение, което не е виждано на друго място.
„Сивико“ ООД е инженерна хардуерна и софтуерна компания, чиято основна цел е да предостави възможност на индустрията да бъде по-продуктивна и по-ефективна чрез индустриални инженерни и софтуерни решения. Основният фокус е върху интегрирането на индустриални роботи и индустриални системи за контрол. Има офис и производствена база в Русе и офис в София. Управител на фирмата е Светослав Василев, който притежава магистърска степен по Мениджмънт от Stockholm School of Economics, Швеция, и CEMS, Сингапур, както и MicroMasters диплома за „Принципи на производството“ от реномирания Масачузетски технологичен институт, САЩ. Има професионален опит в бизнес развитие, управление на проекти, анализ и дигитализация на процеси.