Пламен Нунев е определен за регионален координатор на ГЕРБ за областите Русе, Разград и Търговище, научи „Утро“ вчера след областното събрание на партията в Русе. И това, което до вчера изглеждаше като изолация на бившия областен координатор на партията в Русе, изглежда вече приключи. Регионалните координатори са ново звено в субординацията на партийните структури в страната и се определят с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 
„Изпълнителната комисия на партията явно е решила да заложи на опитни хора. Моя задача оттук нататък е да активизирам нещата за предстоящите избори с акцент Русе“, коментира Пламен Нунев за вестник „Утро“. През май тази година той сам подаде оставка като член на ръководния орган на ГЕРБ, след като партията изгуби водещото си място в Русе на парламентарните избори през април. Сега на новата, по-висока позиция Нунев вероятно ще доказва, че поражението е временно, а историята помни, че той работи добре с организациите по места.
Като начало на подготовката за парламентарните и президентски избори на 14 ноември Пламен Нунев посочи, че ще започне с провеждането на работни срещи с тримата областни координатори в Русе, Разград и Търговище, които сега се падат под негово ръководство. В Русе той ще работи със своят наследник на поста 21-годишния Георги Кръстев.
„Много е важно структурата да е в отлична кондиция и да постигнем добър баланс между новата енергия и опита“, коментира вчера Кръстев.