Рехабилитацията на шест пътни участъка от републиканската пътна мрежа в Русенско с дължина 108 км ще бъде завършена до края на октомври, стана ясно от разговор между областния управител Борислав Българинов и директора на Областното пътно управление Стамен Савов. Трасетата покриват участъка от Борисово до Черешово, където остава полагане на маркировка, както и пътищата от Писанец до Глоджево през Ветово, Две могили - Широково - Острица, Новград - Джулюница и от Кривина до Вардим, където е границата на област Русе с Велико Търново. Ремонтните дейности включват полагане на нов асфалт, подмяна на бордюри, мантинели и маркировка, поставят се нови пътни знаци. За ремонта на пътя Русе - Кубрат остават частични довършителни дейности, които в рамките на следващия месец би трябвало да приключат, смята Стамен Савов. 
През следващата година се очаква да бъдат ремонтирани още четири пътни участъка в региона с обща дължина от близо 50 километра. За два от тях вече има и изготвени проекти и се очаква осигуряването на средства. Първи в списъка са пътищата между Ветово и Семерджиево и от разклона за Пиргово до след Мечка. Ремонти се предвиждат и от разклона за Плевен до Полско Косово и от кръговото на Бяла до границата между Русенска и Великотърновска област. За последните два пътни участъка все още няма проект. 
Данните на ОПУ сочат, че  републиканската пътна мрежа в региона е близо 512 километра, като за последните четири години са ремонтирани 217 от тях, включително тези 108 километра, които ще бъдат завършени тази есен. Други 200 километра от републиканските пътища са в добро експлоатационно състояние, а около 90 км са в графа лоши пътища.