1 515 032 лв. е заплатата за 2020 г. след приспадане на данъци и осигуровки на д-р Кирил Панайотов, изп. директор на „Медика Кор“, и с нея той за поредна година застава начело на най-добре платените директори на болници в страната. Това е една от най-коментираните новини в централните медии, след като бяха публикувани годишните декларации, подадени в Антикорупционата комисия. По същия повод тази новина беше актуална и миналата година, когато д-р Панайотов отново беше на върха на Топ 5 с годишна заплата от 1 170 996 лв. Много съществена подробност, която обаче се пропуска, е, че д-р Кирил Панайотов е не само изп.директор на „Медика Кор“, а собственик на лечебни заведения „Медика“ - марката, която обединява 6 здравни заведения с различен профил. Освен това е един от големите дарители в Русе.
В УМБАЛ „Медика“ е другият русенски лекар в Топ 5: управителят на болницата д-р Ивелин Йоцов, който е декларирал 388 305 лв. годишна данъчна основа от трудови доходи и се нарежда на трето място. При него обаче се забелязва значителен спад на приходите, след като за 2019 г. е декларирал 523 464 лв. годишна заплата
Между тях двамата се нарежда шефът на столичната частна болница „Сердика“ Методи Янков със 725 000 лв. годишна данъчна основа, а на четвърто и пето място са шефът на болница „Вита“ в София Тихомир Савчев с 375 015 лв. и управителят на СОБАЛ „Д-р Тасков“ в Търговище Димитър Тасков с 369 751 лв.