Представяне на повече книги и автори, срещи на български и румънски белетристи и поети ще разнообразят шестте литературни маршрута, създадени по проекта „Писмените съкровища на Долен Дунав“. Това съобщиха вчера на пресконференция представителите на партньорите по проекта от фондация „Глобални библиотеки България“ и и регионалните библиотеки в Русе и Крайова. 
Те разказаха за работата по създаването на сайта, където са качени над 400 000 дигитализирани съвременни и старинни издания, емблематични за България и Румъния, за ценната техника, която са получили, и за плановете как да направят проекта устойчив през следващите три години. 
Подписан е меморандум с туроператорски фирми, които ще включат в своите програми нашите маршрути, за да обогатят туристическите дестинации, каза ръководителят на проекта Христо Медаров. 
Участниците се надяват за следващите литературни фестивали да подготвят антологията с творби на съвременни автори, която не са успели да издадат сега. А изпълнителният директор на фондация „Глобални библиотеки България“ Спаска Тарандова увери, че тя и колегите й ще съдействат за издаването на български език на книгата „Зелената шапка“ на Майкъл Арлен, който е включен в два от литературните маршрути.