Спортният редактор на „Утро“ Георги Христов, чието цветисто журналистическо перо добре познават феновете на различните видове спорт в Русе, събира почитатели на другото си творческо амплоа - художественото писане. От завчера той участва в едно от най-реномираните литературни събития у нас - Алеята на книгата, която предлага най-новите и интригуващи четива в пространствата пред Националния дворец на културата в центъра на столицата. 
Именно в Алеята на книгата издателство „Библиотека България“, което даде зелена светлина на втория белетристичен сборник на русенеца, предлага на читателите импровизирана блиц среща с автора. Издателите Ива Спиридонова, която е и редактор на книгата „Мътната река на надеждата“, и Симеон Аспарухов, отговорен редактор на „Библиотека България“, отделят на своя щанд специално място на русенското томче с разкази. 
Леко притеснен от вниманието, което му се оказва, Георги Христов, който не е свикнал с прожекторите на славата, постепенно влиза в ритъма на даването на автографи. Русенските читатели, които ценят колоритната и проникновена съвременна проза, в която всеки би могъл в някакъв нюанс да открие себе си, скоро също ще имат тази привилегия за среща с автора и автограф. 
Книгата „Мътната река на надеждата“ вече може да се намери в книжарниците на веригата „Хеликон“, а също може и да се поръча от сайта на издателство „Библиотека България“.