Петима автори участват в поредното издание на фестивала „3D STREET ART“, който се провежда с финансиране от общинската фондация „Русе - град на свободния дух“. Темата на петия фест е „Утопични светове“ и това развихря фантазията на обичайните участнички в русенския фест - сестрите Невена и Евгения Лефтерова от Велико Търново, русенката Нина Ковачева, и на гостите - мароканеца, който идва от Германия, Азис  Елгард и сърбина Миливой Костич. Те работят върху своите интерактивни триизмерни творби, три от които ще са на две равнини, а две - на една. Произведенията ще са готови до 10 септември и ще останат изложени на кея до късна есен. 
Азис Елгард е на 39 години, роден е в Мароко, но от години живее в Германия. Баща му е скулптор, а майка му изработва прочутите марокански килими. Рисува от малък, но никога не е учил изобразително изкуство. Преди години се впечатлява от техниката на триизмерните картини, през 2011 г. за първи път участва във фестивал на триизмерното изкуство в Италия и оттогава работи само в тази посока.  
Миливой Костич с артистичния псевдоним Коле е на 50 години. Той е първият 3D сръбски художник автор на улична живопис. Завършил е Академията за изящни изкуства в Нови Сад, член е на ULUS - Общество на художниците в Сърбия, и на USUS - Асоциация на комиксите в Сърбия. Костич има множество награди, автор е и на книги.