Председателят на БСП Корнелия Нинова върна нереализиран третия проучвателен мандат на президента.

Уви, чакат ни нови избори и нови преговори. БСП ще бъде отново активен участник в тях, заяви държавният глава. Той поздрави Нинова и БСП за отговорното поведение, което са проявили.

След кратките разговори с президента, Нинова заяви пред чакащите я журналисти, че на срещата са попитали президента дали има решение кога ще разпусне Народното събрание.

ЦИК утре ще даде професионално мнение кога и как е най-добре да се проведат изборите и утре ще се произнесат. Ние сме за избори 2 в 1, заяви Корнелия Нинова и подчерта, че в момента въпросът за бюджета е въпрос номер едно.

Ние направихме всички усилия за разум и отговорност. Партиите на протеста причиниха провала на третия мандат, каза председателят на левицата.

Запитана за гласуването по-рано в пленарна зала, където се гледа второто четене на актуализацията на бюджетите на НЗОК и на ДОО, Нинова каза:

Да, днес БСП, ГЕРБ и ДПС гласувахме заедно на пенсионерите да се даде по 120 лв. до края на годината. Считаме това за правилно. Не ни интересува какви коалиции им се струват на „Има такъв народ”, и бракове и т.н.

Според лидера на левицата внушенията от страна на партиите на протеста вървят във всякакви посоки.

Тя припомни и че БСП са гласували „за” промените в съдебните закони.