„Дунав“ отстъпи на втородивизионния тим на „Марица“ /Пловдив/ в мач от предварителния кръг на турнира за Купата на България. Мариян Тонев поведе за гостите в 18-ата минута. Йордан Димитров изравни в 60-ата и прати двубоя в продължения. Резултатът в тях остана непроменен и победителят бе решен след изпълнения на дузпи. При тях по-точни бяха гостите и се класираха за 1/16-финалите в надпреварата.
Срещата се игра на основния терен на комплекс „Дунав“ в русенския квартал „Здравец“, където домакините получиха сериозна подкрепа от трибуните.
Съперникът на „Дунав“ бе сочен за фаворит в този мач, но на терена не пролича да има очакваното превъзходство. Атаките се редяха и към двете врати, като в средата на първото полувреме русенци имаха и претенции за дузпа след нарушение срещу Кристиан Тасков в наказателното поле на гостите. Наказателен удар обаче не бе отсъден.
Резултатът бе открит от пловдивчани в 18 минута, а точно след час игра Йордан Димитров изравни резултата, оползотворявайки центриране отдясно на Джан Хасан.
Русенци имаха и през двете полувремена няколко отлични шанса, като последният беше в 87 минута, но топката така или иначе не влезе във вратата на съперника.
В началото на продълженията и „Марица“ имаше претенции за дузпа, но реферът не се поддаде на натиска. 
Така победителят трябваше да се реши след изпълнения на дузпи. От бялата точка пропуски направиха капитанът на „Дунав“ Диян Димов и Джан Хасан и пловдивският отбор победи след 1:1 в редовното време и продълженията и 4:2 в своя полза при дузпите.
„Дунав“: 12.Винченцо Ангелов, 22.Симеон Иванов /46 - Мерт Тасим/, 5.Георги Вълчев, 3.Василен Марков, 24.Димитър Тодоров, 11.Диян Димов, 18.Мирослав Георгиев /58 - Кристиян Георгиев/, 8.Станислав Вълчев /96 - Албер Силвиев/, 29.Кристиан Тасков /75 - Симеон Дочев/, 9.Преслав Петков /58 - Джан Хасан/, 20.Йордан Димитров /82 - Дани Бонев/.