Билет от 3 лева ще отвори вход за зрителите на утрешния мач от турнира за купата на България между „Дунав“ и „Марица“ /Пловдив/. Обикновено пропускът е 2 лева. Феновете под 14 години и членовете на клуба ще се радват на свободно влизане.  
Двубоят на базата в „Здравец“ ще започне в 16 часа. При победа нашите ще срещнат отново като домакини в следващия етап състава на „Славия“. 
„Мач срещу отбор от по-високо ниво винаги е любопитен. Непрекъснато говоря на момчетата, че няма защо да се плашат от срещи с такива тимове. Футболистите на „Марица“ едва ли са извънземни. Да, имат опитни и класни играчи като Валери Домовчийски и Станислав Маламов...  Надяваме се, че публиката ще ни подкрепи. Ще е още по-хубаво и ако продължим напред до мач със „Славия“, каза за „Утро“ треньорът в „Дунав“ Мартин Цирков.
Той разкри и впечатленията си от контролата срещу „Черно море“ /0:0/.
„Получи се полезна проверка. Вярно е, че варненци започнаха мача с повечето си резерви, но и ние заложихме през първото полувреме на само трима титуляри - Йордан Димитров, Василен Марков и Диян Димов. Мисля, че през второто полувреме надиграхме в някои периоди тима на гостите“, заяви Цирков. 
Той отговори утвърдително на въпроса дали дошлият на проби от „Септември“ нападател Кристиян Тасков ще остане в отбора.
„По принцип имаме нужда от човек, който да атакува по десния фланг. В тази зона нямаме други опции. Тасков се справи прилично. По-рано проучихме добре визитката му. Ще се опитаме даже да го картотекираме за мача с „Марица“, защото няма да можем да разчитаме на Джан Хасан. Той е с контузия и въпреки че ще го запишем в тимовия лист, едва ли ще рискуваме с включването му в игра“, завърши Цирков.