С грандиозен концерт на площада пред сградата на Община Русе дует „Аморе“ - Глория и Иван Пенчеви, ще представи пред русенската публика първия си самостоятелен албум. Той е наречен „Душите си раздаваме“ - така се казва и една от песните, автор на музиката на която е Иван Пенчев. Това е песен за нас, артистите, които наистина раздаваме всяка частица от себе си на хората, каза той.
Три от песните в албума са негови и това са първите композиции, които представя пред публика. В концерта, който ще започне в 20 часа на 6 септември, понеделник, ще вземат участие и двама изявени представители на съвременната забавна българска музика. Поканихме Нели Рангелова, приятели сме с нея и много се радваме, че тя прие сърдечно нашата покана, казаха Глория и Иван. Известната и обичана певица ще изпълни дуети с Иван Пенчев, с Глория двете ще изпеят „Писмо до татко“, а тримата заедно ще представят „Родина“ на Красимир Гюлмезов. В концерта ще вземе участие също и Красимир Аврамов, който за първи път ще пее в Русе. 
Специално ще бъде участието и на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, който ще се включи със специална хореография на песента „Жена икона“ от албума на „Аморе“. Найденкировци ще изпълнят и два свои танца. 
Концертът е под егидата на Община Русе и лично под патронажа на кмета Пенчо Милков, настояха да уточнят Глория и Иван Пенчеви. Двамата солисти на Русенската опера в последните два дни бяха изправени пред драматичните обрати на събитията заради антиковидните мерки, които за малко да отменят грижливо планираната изява. Представянето на албума бе предвидено за 8 септември, но заради отмяната на концерти на открито вчера датата спешно бе сменена с 6 септември. 
Надяваме се хората да научат за тази промяна и да дойдат, входът е безплатен, каза Иван Пенчев. И добави: „В последните два-три месеца работехме усилено и по издаването на албума, и по подготовката на концертите. Справяме се с всичко благодарение на златните баби - те се грижат за шестмесечните близначки Малена и Калина, докато ние репетираме или изнасяме концерти в Тутракан и Две могили. Но би било много жалко, ако най-чаканият концерт в Русе се провали. Очакваме публиката в понеделник, сигурни сме, че ще я зарадваме“.