Русенският музей отново организира презентационни турове до „Затрупаната“ скална църква от археологическия резерват край село Иваново. Това е мястото, където през XIII в. възниква скалният манастир „Св.Архангел Михаил“. Историческият музей вече организира на два пъти такива турове през юли и август, в тях се включиха общо около 50 души. Специализираните обиколки се организират във връзка с честването на 800-годишнината на Ивановските скални църкви.
Стълбата, извеждаща до комплекса на „Затрупаната църква“, е обновена и прави обиколката безопасна. Поставени са двадесет нови стъпала и са боядисани металните части.
Обиколката ще се състои на 11 септември, събота, часовете на тръгване са 9.30 и 13 ч. Водач е Евгени Георгиев от русенския музей. Групите ще са до 15 човека, а включването в тях става чрез предварително записване на телефон 082/825 002. Сборният пункт е паркингът под Ивановски скални църкви, участниците трябва да са с удобни обувки, дълги панталони и вода за пиене. Цената е 10 лв., заплаща се на място.