Спектакълът, с който трябваше на 4 септември да започне новият творчески сезон в Русенската опера - „Лучия ди Ламермур“ на Гаетано Доницети - се отлага, съобщиха от оперния театър. Причината за това е заболяване на артисти от солистичния състав на постановката. 
Така фактическото начало на сезона за операта ще започне заедно с откриването на фестивала „Мартенски музикални дни“ на 17 септември. Преди това от операта са планирали турнета с мюзикъла „Кабаре“ в летния театър в Бургас и на лятна сцена „Бунарджика“ в Пловдив. 
В момента всички солисти, музиканти и хористи си пожелават нови извънредни мерки за противопоставяне на Ковид кризата да не забранят провеждането на фестивала. Вече вървят и възстановителните репетиции на оперния спектакъл „Мефистофел“, като режисьорът Жан-Франсоа д‘Онт за четвърти път пристига да репетира в Русе с надеждата най-после да се състои премиерата на мащабната постановка под палката на Сунай Муратов. Сега тя е планирана за 20 септември от 19 ч в Голямата зала на Доходното здание. В главните роли публиката ще види Цветелина Василева, Ивайло Джуров, Борис Луков, Петя Цонева, Андреана Николова и Иван Пенчев.