Отложеното русенско дерби „Дунав“-“Локомотив“ ще бъде насрочено за 22 септември, съобщи за „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. 
„Промяна на тази дата може да настъпи, ако „Дунав“ продължи по това време да играе в турнирите за купата на България и на Аматьорската лига. Пред отбора ще се съберат много мачове в силно сгъстен цикъл. В такъв случай дербито ще се играе след последния кръг на есенната фаза на първенството на Североизточната Трета лига“, обясни Димитров.
Ивелин Занев ще бъде главен съдия на контролата днес в Русе между „Дунав“ и „Черно море“ /Варна/. Негови помощници ще са Мирела Иванова и Деян Войков. Мачът на базата в „Здравец“ ще започне в 17 часа.
Съботният двубой на дунавци в турнира за купата на България срещу „Марица“ /Пловдив/ ще се играе от 16 часа. Той ще стартира по-рано заради вероятността редовното време да завърши при равенство и да се стигне до продължения и дузпи.
Маричани са на седмо място в класирането на Втора лига с 13 точки - 6 по-малко от лидера „Хебър“ /Пазарджик/. В последния кръг пловдивският отбор записа загуба с 0:1 като гост на „Марек“ /Дупница/.
Играч на „Марица“ доскоро беше бившият футболист на „Дунав“ Николай Парнаров, който премина в тима на „Сокол“ /Марково/.