Футболистите на „Дунав“ ще играят утре в Русе контролен мач срещу елитния тим на „Черно море“, научи „Утро“. Поканата е отправена от старши треньора на „моряците“ Илиян Илиев, който държи да запълни с проверка паузата в първенството заради двубоите на националния отбор. Срещата в „Здравец“ ще започне в 17 часа.
„Обаждането на г-н Илиев е чест за нас. Все пак става дума за тест между два различни като класа отбори - единият в Ефбет Лига, другият - в Трета“, заяви за „Утро“ треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков.
Той разкри и интересни подробности от графика на идни мачове на русенския тим.
„По принцип тази събота трябваше да гостуваме на „Черноморец“ /Балчик/ в двубой от първенството, а следващата сряда да приемем „Марица“ /Пловдив/ за мач от турнира за купата на България. В крайна сметка със съгласието на балчиклии и пловдивчани бе решено съботният ни мач в Русе да е срещу „Марица“, а на 8 септември срещу „Черноморец“. Остава БФС да потвърди официално тези рокади“, обясни Цирков.
Той коментира и обстоятелствата около отложения шампионатен мач срещу „Локомотив“ /Русе/. 
„Колегата Йордан Кирилов /старши треньор на „Локо“/ ми се обади в събота към 8.20 часа. Обясни, че не може да събере достатъчно футболисти, и предложи - или да получим служебна победа, или да се поиска пренасрочване на срещата. Разбрахме се, че мач трябва да има, остава Зоналният съвет на БФС във Варна да определи дата“, каза Цирков.