Нови предложения и препоръки, които включват прекратяване на концерти и фестивали, даде вчера главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев. Това отново поставя под въпрос провеждането на международния фестивал „Мартенски музикални дни“. 
Ако това се случи, отлагането на фестивала ще стане четвърто поред, което се отразява негативно и на участници, и на публика, каза обезкуражена началникът на общинския отдел „Култура“ и селекционер на фестивала Ива Чавдарова. Тя припомни, че евентуалното прекратяване на фестивали ще засегне най-вече два от емблематичните български културни форуми - „Аполония“ и „Мартенски музикални дни“.
Ще направим всичко, което е възможно, за да се борим да проведем фестивала, коментира в ранния следобед зам.-кметът Енчо Енчев. Все пак, той и Чавдарова очакват заповедта на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, в която ще стане ясно колко и кои от драстичните предложения на Ангел Кунчев ще бъдат въведени императивно. Сред тях са също и забрана за семинари, тимбийлдинги, както и затваряне на музеи, галерии, ресторанти, игрални зали, казина и пр.