Треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков предупреди футболистите да не подценяват съперника си от „Локомотив“ /Русе/. Двата отбора ще излязат утре в 18 часа на стадиона в „Здравец“ за мач от третия кръг в първенството на Североизточната Трета лига. След първите два кръга дунавци са с пълен актив от 6 точки, а локомотивци загубиха мачовете си.
„Нямаме право да се държим надменно. Познавам добре момчетата от „Локомотив“, тъй като повечето от тях са минали през школата на „Дунав“. Работил съм с някои от тях - давам пример с Бисер Георгиев и Алекс Стойчев. Та тези младежи ще искат да се докажат.  Мисля, че двата отбора няма с какво да се изненадат. През миналата седмица гледахме мача на „Локомотив“ срещу „Черноломец“ /Попово/. Тогава опитният отбор от Попово надигра утрешния ни съперник, но мач с мач не си прилича. Нека утре изиграем двубой в духа на спортсменството“, каза Цирков за „Утро“.
Той си пожела много зрители на стадиона и отбеляза, че в лагера на дунавци нямало болни или контузени футболисти.
Вероятен състав на „Дунав“ в мача срещу „Локомотив“: Цветелин Енчев, Мерт Тасим, Василен Марков, Димитър Тодоров, Георги Вълчев, Диян Димов, Преслав Петков, Станислав Вълчев, Йордан Димитров, Мирослав Георгиев, Джан Хасан.