„Спокойно! Ще имаме отбор. Имаме и нов старши треньор“, съобщи за „Утро“ членът на УС на волейболен клуб „Дунав“ Валери Андреев.
И потвърди тиражираната първо в нашата медия новина - наставник на отбора ще е Пламен Христов, бивш играч на ЦСКА, работил за последно с „Добруджа“ /Добрич/.
„С Христов сме в Русе. Той дори се срещна със зам.-кмета Енчо Енчев. Новият ни старши треньор е име в българския волейбол. Това е човек, който не се бои от работа. Беше отличен състезател с опит на олимпийски игри, световни и първенства, после показа, че е много добър специалист. Мисля, че направихме отличен избор с неговото привличане“, каза Андреев.
На въпроса защо обявеният по-рано като старши треньор Петър Дочев се размина с Русе, членът на УС обясни: „Дочев предпочете да се заеме с друг ангажимент. Нямахме право да го спираме. Знам, че сега ще ме питате как ще почне да се изгражда нов отбор. Ще почнем подготовка с останалите в отбора малко състезатели, като към тях ще прибавим момчета от школата. В същото време работим по селекцията. Конкретни имена няма как до съобщя, ще го правим на етапи след всеки новоподписан договор“.
Според Андреев отборът ще започне да тренира идната седмица.
„Няма да е лесно, но главната ни задача ще е да утвърдим отбора в Суперлигата. Аз съм оптимист, че ще направим тим, който да защити мястото си в елита на българския волейбол“, завърши членът на УС.