Какво става с волейболния отбор на „Дунав“? Ще има ли такъв тим, кой ще е негов старши треньор, ще се прави ли някаква селекция, предвид факта, че в състава останаха само трима души?
Такива въпроси си задават феновете, още повече че времето тече, другите отбори вече водят подготовка за новото първенство на Суперлигата, което ще започне през октомври, а в клуба цари пълно мълчание. 
Всъщност единственият човек, който бе отворен да обяснява какво става, беше членът на УС Валери Андреев. Той се обади по телефона преди седмица и каза твърде общо: „Работи се по план“! 
„Утро“ го потърси във вторник /24 август/, но този път Андреев не отговори на повикването.
Още по-рано бе обявено, че за старши треньор ще бъде ангажиран бившият национал Петър Дочев. Той уж трябваше да пристигне в Русе в първите дни на август, за да се запознае с обстановката, но доколкото сме наясно, това така и не се е случило.
Знаем вече и нещо друго, без да претендираме, че е вярно, тъй като няма и кой да ни потвърди - Дочев се е отказал да води „Дунав“. Навярно мотивите му са прости - в отбора останаха само Симеон Добрев, Ангел Павлов и Христо Костов, което означава да се прави отбор от руините. Особено в условия, когато времето лети и на пазара почти няма качествени състезатели за нивото на Суперлигата. 
Вероятната му абдикация може да е свързана и с финансовото положение на клуба. Нямаме представа какво става на този фронт и какво има в касата. Преди време бе съобщено, че основният спонсор на клуба „Линамар“ ще продължи да помага на ВК „Дунав“. Общинската помощ - доколкото ни е известно - пък ще е в размер на 44 500 лева.  
Според наши източници постът на старши треньор бил предложен сега на друг бивш национал - Пламен Христов. Той е един от най-добрите разпределители в цялата история на българския волейбол. Преди години беше основен играч на ЦСКА и държавния тим, после работи като треньор на клубни отбори. По едно време беше старши наставник на младежкия национален отбор. Бе освободен изненадващо от тази позиция, на която пък бе назначен Найден Найденов. Тогава Христов се закани да съди федерацията за без време прекратения си договор.
И тъй - ще имаме ли волейболен тим, единственият русенски тим, който играе в елита? Всъщност въпросителните са твърде много. 
На този етап просто няма кой да ни отговори, а и това мълчание като че ли не е на добро.