Не ни е никак лесно, напротив, дори си е направо доста сложно да вземем трудното решение дали да проведем през септември международния фестивал „Мартенски музикални дни“. Това каза зам.-кметът Енчо Енчев вчера в отговор на запитване от „Утро“ каква ще бъде съдбата на вече три пъти отлаганото издание на фестивала, което трябваше да бъде юбилейно и да отбележи през март 2020 година 60-ата годишнина от първия музикален празник. 
Многобройните разговори, които водим, не ни окуражават кой знае колко, но си даваме сметка, че четвърто отлагане на фестивала би се отразило зле и на „Мартенски музикални дни“, и на публиката, и, разбира се, и на участниците, добави Енчев. И увери, че буквално до часове окончателното решение ще бъде взето и най-вероятно то ще бъде именно в полза на фестивала. 
„Ще поемем риска да го проведем с 50 на сто запълване на капацитета на залите - надявам се да не се стига до по-драстичното 30-процентно изискване за допускане на публика. И, разбира се, ще вземем всички мерки за предпазване на зрителите и на музикантите“, каза зам.-кметът по въпросите на културата.