Драматичният театър „Сава Огнянов“ ще открие новия театрален сезон на 5 септември с френската комедия „Помощ, жена ми е луда“ на драматурга Жан Барбие. На тази дата представлението ще се играе за 150-и път, това се случва за първи път в историята на нашия театър, каза директорът на трупата и режисьор на постановката Орлин Дяков. Самият той на тази дата и с това представление ще отпразнува своя личен празник - 60-ия си рожден ден. В спектакъла участват обичаният български комик Христо Гърбов, който напоследък с видимо удоволствие гостува в русенски постановки, както и русенските актьори Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров, Кристиана Ценкова, Тони Тончева. 
Преди официалното начало на новия театрален сезон на драматиците им предстои и едно турне, което започва на 25 август. С него те ще обиколят Варна, Бургас и Обзор, където ще покажат пиесата „Редки тъпанари“, режисьор на която е именитият Теди Москов. Наскоро направихме възстановка на този спектакъл, който също винаги се възприема много възторжено от публиката, каза Орлин Дяков. И уточни, че „Редки тъпанари“ също се радва на дълъг сценичен живот - по време на турнето по Черноморието ще бъде игран неговият стотен спектакъл.
Някъде към 15-20 септември очакваме Теди Москов да пристигне в Русе и да започнем работа по неговата нова идея, съобщи директорът на театъра. Както „Утро“ писа, намеренията на Москов са този път да интерпретира с русенската театрална трупа сюжета на друг любим филм от недалечното минало, който обаче не е от богатата съкровищница на италианското кино, а е бисер от руската кинокорона. Става дума за лентата „Не тъгувай“ на култовия режисьор Георгий Данелия с неподражемия Вахтанг Кикабидзе в главната роля на шеметния грузински лекар.