Футболистите на „Дунав“ записаха победа с 1:0 срещу „Устрем“ в Дончево във втория кръг на първенството в Североизточната Трета лига. Резултатът предполага твърде завързан мач, но не бе така, защото русенският отбор имаше инициативата през цялото време и не допусна нито една опасност пред вратата си. Проблемът бе, че двубоят се игра на олисял, неравен и твърд като спечена глина терен. 
Да се чуди човек как Зоналният съвет на БФС във Варна може да даде лиценз на такъв стадион! Обяснението е едно - колкото повече са отборите в камерната и без това Североизточна Трета лига, толкова повече ще са ангажиментите и хонорарите на куп длъжностни лица. Навалица да има, пък здравето на футболистите да е последна грижа. През последните години, ако има клуб, който желае участие в Лигата по административен път, във Варна ще го посрещнат с отворени обятия. 
В тази ненормална обстановка в Дончево момчетата от „Дунав“ стигнаха до много важни три точки. Голът бе дело на Преслав Петков, който се разписа с глава в 30-а минута. Той засече центриране на Мирослав Георгиев. По-късно изстрел на Джан Хасан прати топката в гредата. Възможности за нов гол на два пъти се откри пред Йордан Димитров, Джан Хасан и Преслав Петков.
До края на мача дунавци се опитваха да комбинират и да градят атаки, но тази задача би била непосилна и на най-големите европейски звезди.
В следващата си среща на 28 август дунавци ще излязат на свой терен в градско дерби срещу „Локомотив“ /Русе/. Двубоят ще започне в 18 часа.   
„Дунав“: Цветелин Енчев, Георги Вълчев, Василен Марков, Димитър Тодоров, Мерт Тасим, Диян Димов, Мирослав Георгиев, Станислав Вълчев, Джан Хасан, Преслав Петков, Йордан Димитров.