„Футбол в Дончево не се очертава да има. Всичко ще е блъскане, ритане, единоборства и нерви на много тежък терен“, смята преди неделното гостуване на „Устрем“ треньорът на „Дунав“ Ивайло Кирилов. Двубоят ще започне в 18 часа. 
Според Кирилов този мач ще е основно битка на характери.
„Като технически възможности нашият отбор стои с три класи над „Устрем“. Кошмарното игрище обаче едва ли ще ни позволи да покажем превъзходството си в пълна степен. Помня мача в Дончево преди време, когато победихме трудно с 1:0 с гол на Симеон Иванов. Ще е много важно по-опитните футболисти да поведат младите. Ние разполагаме с такива хора. Капитанът Диян Димов е един от тях. Казах преди няколко дни - всяка победа навън, дори да е с 1:0, ще е много ценна“, обясни треньорът за „Утро“.
Той разкри, че домакините ще предложат за игра остарели топки с марката „Пума“. Дунавци ползват съвсем други топки, така че тези дни се наложило да потренират и с „Пума“. 
Двата тима стартираха по различен начин в новото първенство на Североизточната Трета лига. „Дунав“ разгроми у дома „Рилци“ /Добрич/ с 8:0, а „Устрем“ претърпя тежка загуба с 0:6 като гост на „Черноломец“ в Попово.