Водите на река Бели Лом край село Кривня са придобили тъмен, почти черен цвят, а по бреговете на реката има цветни отлагания. За това алармира Юлиян Йорданов, който разказва: „Реката вони! Родителите ми са възрастни и имат къща в селото, точно до реката, като вечер лятото спят на затворени прозорци. Рибарите от селото спряха да ходят за риба, а риби не се виждат в черната вода“. Той е подал сигнала не само до РИОСВ, но и до областния управител и медиите с надеждата институциите да реагират по-бързо.
Жителите на село Кривня са принудени да дишат ужасната миризма от реката вече почти два месеца. Единственото, което могат да направят, е да не ползват речната вода, с която иначе могат да поливат градините. За риболов и дума не може да става. По бреговете на Лома се виждат сини, зелени, червени и черни отлагания, обяснява Юлиан Йорданов. Той споделя, че не знае кой би могъл да е потенциалният източник на замърсяването, този отговор трябва да го дадат институциите, но предполага, че проблемът се разраства по течението на реката, и е напълно прав. 
Още един сигнал за замърсяване на Бели Лом е подаден вчера в РИОСВ-Русе и той се отнася за Писанец, откъдето също минава реката. И отново е за отлагания и оцветяване на водите. 
„Не знам в селото ползват ли водата на реката в това й състояние, но пък всеки пие вода от чешмата. Всички води са свързани и проблемът не бива да се отлага“, коментира още Юлиян Йорданов.
Потърсени за коментар, от РИОСВ-Русе заявиха, че на място са изпратени екипи от екоинспекцията и Басейновата дирекция, за да се определи произходът на замърсяването на реката. Когато резултатите от изследването на водите станат ясни, екоинспекцията ще ги направи обществено достояние.