Ръководството на ФК „Дунав“ ще подаде жалба в Арбитражната комисия към БФС и в Софийски градски съд, ако футболният съюз забрани на румънеца Драгош Фирцулеску да играе за русенския отбор. Както вече писа „Утро“, централата взе изненадващо решение отборите от Трета лига да не картотекират чужденци.
„Наредбата е неясна. Тя е написана така, че няма причини Фирцулеску да не получи състезателни права веднага. Ние сме изпратили необходимите документи с аргументи защо румънецът има право на картотека. Неприятното е, че сме в неведение кога БФС ще се произнесе окончателно по казуса „Чужденци в Трета лига“. Времето си върви и докато решението бъде взето, може да мине половината сезон. Иначе наистина имаме готовност да подадем жалба в Арбитража на БФС и до Софийски градски съд. Надявам се, че няма да се стигне до тези инстанции“, обясни за „Утро“ говорителят на „Дунав“ Деян Йорданов.
Въпреки че няма картотека, Фирцулеску продължава да тренира на пълни обороти. 
В неделя „Дунав“ ще гостува на „Устрем“ /Дончево/. В последния мач от първия кръг на първенството в Североизточната Трета лига „Устрем“ претърпя загуба с 0:6 срещу „Черноломец“ в Попово.