Останки от средновековни тъкачни станове - така специалисти определят отворите за дървени конструкции, открити в изсечено скално корито в средновековния град Червен. Това е една от 240-те находки, с които приключва археологическият сезон за тази година. Проучванията са продължили 1 месец и са финансирани от Министерството на културата. Участници са археолози от Историческия музей в Русе, външни специалисти, ученици и доброволци, научен ръководител е Светлана Великова, а научен консултант е доц.Деян Рабовянов от БАН.
По време на разкопките са изследвани 80 квадратни метра южно от църква №16, където е установено жилищно застрояване от края на ХIV - началото на ХV век. Разкрити са две сгради с цялостно запазени по четири стени и останки от по-ранни застроявания. В една от сградите има избено помещение с дълбочина 2,10 м. То е изградено на по-ранен етап и запълнено със строителни материали от разрушени сгради. 
Сред находките от приключилия археологически сезон са сребърни и медни монети от управлението на цар Иван Шишман през ХIV век, железни токи, бронзови копчета и железни инструменти. Интерес представлява също откритата изкусно изработена ажурна висулка, която е част от нагръден накит.