Първа в историята регата „Липник“ ще се проведе на езерото в Николово, научи „Утро“. Тя ще се състои на 12 септември и участие в нея ще вземат състезатели от всички центрове по кану-каяк в България. Стартовете на една-единствена дистанция - 3000 метра, ще са за юноши и девойки. Предвиден е и награден фонд. Русенското представителство ще е от състезатели на клубовете „Локомотив“ и „Георги Демирев“.
Междувременно стана ясно, че беларуската каякарка Александра Гришина е на път да поеме към Израел. Преди години тя бе доведена в „Локомотив“ от треньора Евгени Недев и след дълги митарства получи български паспорт. Идеята на Недев бе доказано класна състезателка като Гришина да бъде част от националния отбор и да донесе медали на страната ни от големи първенства. Баларускинята обаче така и не получи необходимото финансиране от федерацията и държавата и в крайна сметка се завърна в родината си. 
Новината към днешна дата е, че израелската федерация по кану-каяк се е свързала с нея с предложение да гребе за Тел Авив.