Русенският народният представител от БСП Крум Зарков внесе в деловодството на Народното събрание актуален въпрос за магистралата Русе-Велико Търново. Депутатът очаква от регионалния министър информация на какъв етап е реализацията и какви са сроковете за приключване на проекта. „Изграждането на пътя отдавна не е само инфраструктурен проект за икономическо развитие. Това е животоспасяваща операция и забавянето й толкова много години е абсолютно неприемливо“, мотивира се Зарков. 
Вторият му въпрос е към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, от когото очаква информация за броя на пътнотранспортните произшествия, ранените и жертвите на един от най-опасните пътища в България - Русе-ВеликоТърново за периода от 2017 г. до днес.
Отговори на двата актуални въпроса се очаква да бъдат дадени по време на парламентарния контрол в петък. Зарков ще предостави получената информация на всички народни представители от региона, на областната и общинската управа. „Заедно и с подкрепата на жителите на областта трябва да покажем на следващата власт - каквато и да е тя - че повече не можем да чакаме“, заявява Крум Зарков.