Русе отново ще бъде домакин на кампанията „Стара хартия за нова книга“, която се организира за девети път от „Екопак България“ и Книжен център „Гринуич“. На 26 септември от 10 до 13 ч на площада пред хотел „Дунав Плаза“ всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, както и подаръци от партньорите.
Голямата изненада ще бъде новото специално издание на каузата „Пазители на планетата“. Книгата е пълна с факти и съвети как да пазим околната среда. Изненада ще бъде и новата визия на кампанията, която представя пътя на хартията от дървото, през създаването на книги за библиотеките или хартиени опаковки, стига до сините контейнери на „Екопак България“ и завършва в центровете за рециклиране. Там хартията заживява нов живот и цикълът се повтаря.
Организаторите са се погрижили да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. На опашката пред пунктовете за събиране на стара хартия ще бъде осигурена дистанция от 1,5 м между чакащите.