Предприемачът с разностранни интереси Красимир Даков, нашумял с впечатляващия възход на бизнеса си през последните десетина години, е новият собственик на русенската „ДД Логистика“ ЕООД, която има намерение да изгради в Русе завод за производство на балони, ръкавици и кондоми. Бизнесменът е закупил всичките 2500 дяла на досегашния собственик „Билд Сис Инвест“ АД. Договорът е сключен на 5 август, а промяната е отразена в Търговския регистър на 13 август.

„ДД Логистика“ се оказа в общественото полезрение през юни, след като стана ясно, че на мястото на бившата „Петролна база“ върви някакво строителство, с което никой не е наясно. Първоначално и от Община Русе казаха, че нямат информация за естеството на обекта, но после се оказа, че уведомление има и това ще бъде завод за производство на латексови продукти - балони, ръкавици, презервативи и други, с 12 производствени линии. Първоначално ще бъдат монтирани 4, а останалите 8 - в следващите две години. Предприятието ще работи на три смени по 8 часа, като ще има общо 95 работници.
Че именно Красимир Даков е движещата сила зад тази инвестиция, бе видно още през юни, тъй като управител на „ДД Логистика“ бе дългогодишният му сподвижник в множество бизнес начинания Галимир Енчев. Вероятно след вдигналия се шум и обвинения за излишна тайнственост бизнесменът е решил да застане публично зад проекта.
„ДД Логистика“ обаче все още няма валидно разрешение от РИОСВ, така че ще трябва да почака със старта на строителството. Всъщност в началото на юли екоинспекцията излезе със становище, че за инвестиционното предложение не е необходима ОВОС. По-късно обаче се оказа, че това становище е подписано не от директора на РИОСВ Анатоли Станев, а заместващата го по него време Анелия Николова, директор на дирекция „Превантивна дейност“, която не е имала такива правомощия. И всички актове, подписани от нея в периода 1-7 юли 2021 г., са отменени, така че „ДД Логистика“ отново трябва да чака решение за необходимостта от ОВОС. Въпреки че в социалните мрежи бяха изразени съмнения дали такъв завод трябва да се изгражда в чертите на града, срещу инвестиционното намерение няма подадени никакви възражения.