Футболистите на „Дунав“ откриха първенството на Североизточната Трета лига с гръмка домакинска победа с 8:0 срещу добричкия „Рилци“. Гостите отнесоха по 4 гола във всяко полувреме и те бяха най-малкото, с което можеха да се тръгнат. 
А някои от попаденията бяха като за учебник. Джан Хасан например изпрати истинска бомба от фаул и заби топката в горния ляв ъгъл на вратата на гостите. Упражнението му бе повторено от Преслав Петков, който се разписа от игра с фамозен изстрел от въздуха. 
Иначе резултатът бе открит от Йордан Димитров, който засече с глава центрирана от Мерт Тасим топка. Димитров се разписа още два пъти - веднъж от дузпа, а после след страхотно извеждащо подаване на капитана Диян Димов. До 8:0 се стигна с нов гол на Джан Хасан /пак след асистенция на Димов/ и два точни шута на халфа Станислав Вълчев. 
Победата срещу непретенциозен съперник като отбора на „Рилци“ не е повод за еуфория, но винаги е хубаво, когато успехът идва при старта на първенството. Освен това дунавци показаха много добър футбол във всички фази на играта. Защитата не допусна опасности пред вратаря Винченцо Ангелов, халфовете Диян Димов, Станислав Вълчев и Мирослав Георгиев свършиха добра работа в офанзивен и дефанзивен план, хората в атака сътвориха интересни комбинации. 
И сега пред тях се задава особен мач като гости на „Устрем“ /Дончево/, най-малкото защото теренът на домакините е в ужасно състояние. Този двубой ще се играе на 22 август от 18 часа. През миналото първенство русенският отбор се измъчи на това игрище и едва се добра до победа с 1:0.     
„Дунав“: Винченцо Ангелов, Георги Вълчев, Василен Марков,  Димитър Тодоров, Мерт Тасим, Диян Димов, Мирослав Георгиев, Станислав Вълчев, Джан Хасан,Преслав Петков, Йордан Димитров /Симеон Иванов, Преслав Папарков, Кристиян Господинов, Дани Бонев, Мартин Иванов/. 

Мартин Цирков: Вече мислим за предстоящия
„кирпичен“ футбол в Дончево

„Победата за начало на първенството ни радва - и като игра, и като резултат. Тя обаче не бива да ни заблуждава, защото отборът на „Рилци“ е на нивото на по-добрите тимове от русенската областна група.  Сериозно сме притеснени преди двубоя срещу „Устрем“ в Дончево, защото теренът там е една кирпичена площадка. Нива! Даже си мислим дали да не направим някоя друга тренировка на подобно игрище в село около Русе с цел момчетата да се приспособят към такива условия за футбол. Що се отнася до мача срещу „Рилци“, класите бяха много различни. Изпуснахме още много положения“, коментира за „Утро“ треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков.

Алекс Кирилов: До месец започвам
да тренирам

Мачът между „Дунав“ и „Рилци“ бе изгледан от централния нападател на русенския отбор Александър Кирилов. Както е известно, талантът претърпя тежка операция на коляното след контузия, получена в двубой срещу „Черноморец“ /Балчик/.
„Чувствам се добре. Раздвижването върви по план. До месец ще започна леки тренировки. Трябва да внимавам много, такива се препоръките на лекарите. Надявам се, че към края на есента ще съм в състояние да водя пълноценна подготовка, обясни Кирилов за „Утро“.