Две запълнени с камъчета дупки след ВиК ремонти на ул. „Гео Милев“ в „Дружба 1“ тормозят шофьорите, които минават оттам.
„Преди 20-30 дена направиха ремонт на спукана тръба. Минаха 2 дена, звъняхме на ВиК-Русе да ги питаме кога ще си запълнят дупката, те казаха - ами ще дойдем тия дни и ще запълним, но не дойдоха, а отвориха втора дупка и пак така я запълниха с камъчки“, разказа за „Утро“ Теодор Манолов. Той допълни, че движението по улицата е двупосочно и разминаването с други автомобили и минаването през тези дупки, които вече улягат и се образуват трапчини, е много трудно и неприятно. Не искам да си загубя гърнето на автомобила заради немарливостта на ВИК Русе, възмутен е Манолов.
Той разговарял с „една мила жена“ в общинския отдел за връзки с обществеността, която му казала, че ще се свържат с екипа по поддръжка и случаят ще бъде решен. „Минаха още 10 дена и в крайна сметка никой не иска да реши този случай и да оправи тези дупки. Самата улица от години не се поддържа, а може би този квартал е забравен от кмета“, коментира възмутеният русенец.
„Утро“ потърси за коментар ВиК, чието задължение е възстановяването на разкопаните участъци.
„Асфалтирането ще бъде извършено до идния вторник, 17 август“, увериха от дружеството.