Часове преди първия мач на „Дунав“ като че ли няма по-интересен събеседник от капитана на отбора Диян Димов. Видял всичко - от първите стъпки на тима преди няколко години от „В“ група до елита и мачове в Лига Европа, 35-годишният дунавец с готовност отговори на въпросите на „Утро“.

- Дияне пак сте там като преди няколко сезона. Какво е новото?
- Новото е добре познатото старо - че пак трябва да се катерим стъпка по стъпка нагоре.
- Как ти изглежда отборът в сравнение с миналата година?
- Аз се присъединих през есента. Със сигурност забелязвам израстване. Братята Георги и Станислав Вълчеви, както и Йордан Димитров ще вдигнат нивото на тима. Вълчеви са добри футболисти - и като физика, и като характер, и като техника. Все пак идват и от школата на „Лудогорец“. Данчо Димитров е вторият най-опитен играч след мене. Като го гледам в каква добра форма е, трябва да завърши сезона с поне 25-26 гола. Пожелавам му го искрено! Лошото е, че в атака нямаме много опции. Знаете, че имахме намерение да си върнем Бранимир Костадинов от втория отбор на „Лудогорец“, но не се получи. Брани щеше да бъде много полезен. Хубавото е, че младите също растат. Отчитам едно възмъжаване в повечето от тях и ново самочувствие в добрия смисъл на думата. Лошото е, че засега не се знае дали ще можем да използваме Драгош Фирцулеску. Футболист с неговата визия за играта би бил от голяма помощ. 
- Доколко резултатите в контролите могат да убедят феновете, че „Дунав“ ще извърви лек и победен път до промоция в професионалния футбол?
- Проверките са едно, официалните мачове - друго, но мисля, че имаме състав, който може да стане безапелационен първенец. Дано не звучи малко пресилено. Ще кажа и нещо друго - колкото и да си мислим, че нивото на българския футбол е еднакво сиво, не е точно така. Играл съм за елитни и аматьорски отбори. Разликата между тимовете от Трета и Втора лига е сериозна, както между Втора и елита. Което означава, че ако се качим със стъпало нагоре, ще се нуждаем от няколко сериозни попълнения. Но да не бързаме, чака ни дълъг път. Нека феновете да са с нас, а ние ще се опитаме да ги радваме.