Футболистите на „Дунав“ ще открият утре с домакински мач участието си в новото първенство на Североизточната Трета лига. Двубоят срещу новаците от „Рилци“ /Добрич/ ще започне в 18 часа, а билетът за място на трибуните в „Здравец“ струва 2 лева.
„Всички картотекирани състезатели са здрави. Като цяло сме наясно с титулярния състав. Имаме две-три въпросителни за някои постове, но колебанията ни са с положителен знак, защото хората на тези позиции са равностойни. На първо четене изглеждаме безспорен фаворит, затова не трябва да подценяваме отбора на гостите. Не знаем почти нищо за тима на „Рилци“, така че трябва да внимаваме“, каза за „Утро“ треньорът Мартин Цирков. 
Той призова русенци да подкрепят отбора.
„Всички, които вярват на младия ни тим, да дойдат на стадиона“, пожела треньорът.  
Цирков обясни, че е безпредметно да са коментира случаят с румънеца Драгош Фирцулеску, защото БФС няма да се произнесе до края на седмицата по темата дали отборите от Трета лига ще имат право да картотекират чужденци.  
Ключов мач от първия кръг се очертава двубоят в Търговище, където местната „Светкавица“ ще домакинства на „Черноморец“ /Балчик/. Двата отбора се считат за най-сериозните конкуренти на „Дунав“ за първото място. Според другия наставник на русенци - Ивайло Кирилов, от сметките не бива де бъде отписван и тимът на „Септември“ /Тервел/.  
Кръг №1: „Септември“ /Тервел/-“Ботев“ /Нови пазар/, „Доростол“ /Силистра/-“Спортист“ /Генерал Тошево/, Светкавица“ /Търговище/-“Черноморец“ /Балчик/, „Черноломец“ /Попово/-“Устрем“ /Дончево/, „Лудогорец 3“-“Спартак 2“ /Варна/.